Ports de la Generalitat

Actuacions

Objectius

Pla d’acció 2019

 

OBJECTIU 1:
Reducció en un 5% dels terminis de tramitació de les autoritzacions i concessions respecte a l’any anterior
Acció 1 Implantació de l’aplicació informàtica ABSIS
OBJECTIU 2:
Disminució de la recollida de residus en els contenidors de banals respecte a l’any anterior a la dàrsena pesquera del port d’Arenys de Mar
Acció 1 Millora del punt net del port d’Arenys de Mar
Acció 2 Reunions i tramesa de bones pràctiques a la Confraria de Pescadors
OBJECTIU 3:
Disminució dels incidents/accidents de vessament  produïts en els mòduls de recollida d’olis respecte períodes anteriors
Acció 1 Millora dels mòduls de recollida d’olis dels ports de Cambrils, l’Ametlla de Mar i les Cases d’Alcanar
Acció 2 Reunions i tramesa de bones pràctiques a la Confraria de Pescadors
OBJECTIU 4:
Reducció del 7,7% en el consum d’energia (consum del 2022 respecte al consum del 2017). Reducció estimada del 5,5% en la factura energètica (factura del 2022 respecte de la factura del 2017)
Acció 1 Adequació de potències i regulació de l’enllumenat als ports de la Zona Portuària Nord
Acció 2 Adequació de les instal·lacions de subministrament de baixa tensió del port d’Arenys de Mar
Acció 3 Adequació de la climatització de les oficines de Vilanova i la Geltrú
OBJECTIU 5:
Reducció del 7,7% en les emissions de gasos d’efecte hivernacle (emissions del 2022 respecte de les emissions del 2017)
Acció 1 Substitució dels vehicles actuals de gasoil per vehicles híbrids i elèctrics
Acció 2 Escombradora ecoeficient al port de Vilanova i la Geltrú

Aquest Pla d’acció 2019 ha estat aprovat pel Comitè Intern de Ports de la Generalitat, el dia 12 de març de 2019.

Data d’actualització:  15 d’abril de 2019

Bandera Blava

La Bandera Blava és un guardó que atorga anualment l’organismeeuropeu ADEAC-FEEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental). i que distingeix el treball portat a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural.

El guardó Port Bandera Blava premia l’esforç de les persones que treballen diàriament en l’àmbit portuari respectant el medi ambient i vetllant per l’entorn natural del port. La imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans és un dels objectius del Govern de la Generalitat, que constantment inverteix en matèria mediambiental i aporta coneixements i equipaments per a que les instal·lacions portuàries siguin més sostenibles.

Les banderes blaves s’atorguen a ports esportius o dàrsenes esportives que estiguin dins d’altres ports que tenen activitats diferents a l’esportiva, en aquest últim cas la bandera blava s’ha d’hissar i ha de romandre a la part esportiva diferenciant-se de la resta d’activitats del port.

logo pdf Nota de premsa
logo pdf Criteris Bandera Blava

 

Data d’actualització:  11 de juny de 2019

Campanyes

PlatgesCat

Arriba la calor i el bon temps i, amb això, les ganes de banyar-te i anar a la platja! No et perdis la nova campanya de l’ACA per a l’estiu 2019!

Campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós

Ports de la Generalitat va endegar una campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós amb l’eslògan: “Un port net és un mar viu”. L’objectiu és sensibilitzar i informar en matèria ambiental, a més de fomentar el bon ús de les instal·lacions i el respecte per l’entorn marí. Els destinataris són tots els usuaris del port, els ciutadans i els turistes. Aquesta acció compta amb la col·laboració de diferents administracions, ens públics i privats que conjuntament busquen l’aplicació de solucions més globals a les qüestions ambientals.

Els elements que composen la campanya són banderoles, cartells, adhesius, un fullet de bones pràctiques ambientals i un programa radiofònic d’educació ambiental que s’emetrà per l’emissora municipal diàriament. Aquesta campanya obsequiarà amb un petit kit d’emergència individual als agents del port que facin un bons ús dels equipaments.

El port de Palamós és capdavanter en el llançament d’una campanya ambiental d’aquestes característiques que es destina a tots els col·lectius que conviuen en la zona portuària i engloba totes les activitats que es desenvolupen diàriament en un port. En un futur, Ports de la Generalitat preveu posar en pràctica aquesta experiència en altres instal·lacions portuàries del litoral català.

L’objectiu d’aquesta campanya és ambientalitzar els ports del litoral del sud d’Europa. La campanya inclou més de 150 ports marítims i fluvials.

Disseny campanya

logo jpg Disseny Banderola Palamós (122.42 kB)

logo pdf Cartells Campanya Palamós (1.52 MB)

Fotografies campanya

logo jpg Banderola Palamós 1 (147.14 kB)

logo jpg Banderola Palamós 2 (102.94 kB)

logo jpg Cartell Combustible (89.87 kB)

logo jpg Cartell Olis (129.91 kB)

logo jpg Cartell Sentines (99.02 kB)

logo jpg Cartell Punt Net (167.92 kB)

Novetats

Neteja dels fons marí al port de Palamós

Ports de la Generalitat promou la neteja del fons marí a la dàrsena pesquera del port de Palamós.

L’objectiu és conscienciar a entitats, usuaris  i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L’activitat s’emmarca  en la política mediambiental que l’Administració Portuària du a terme arreu de la costa catalana.

L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de pescadors i el Museu de la Pesca. Entitats col·laboradores com ara: Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més dels centres de busseig, Anemone, Associació Skaphos Sub, Asop, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.

Resultats: 50 participants i 2.300 quilos de residus recollits.

Banner:

banner_netejafonsmariportpalamos_2015

Fotografies jornada:

grup_submarinistesnetejapalamos_mediambient

netejafonsmari_pal_mediambient_web_3

netejafonsmari_pal_mediambient_web_2

netejafonsmari_pal_mediambient_web_5