Ports de la Generalitat

Actuacions

Objectius

Pla d’acció 2016-2017

OBJECTIU 1:  Reducció en un 5% dels terminis de tramitació de les autoritzacions i concessions
Acció 1 Implantació de l’aplicació informàtica dokuflex

OBJECTIU 2:  Compliment de l’Acord de Govern del Pla d’estalvi i eficiència energètica als edificis i equipaments de la Generalitat de Catalunya per al període 2015-2017:

Reducció de la despesa energètica per al període 2015-2017 que s’estableix en un 16 % el 2017 respecte a la despesa energètica del 2014.

Obtenir en el període 2015 a 2017 una reducció addicional en el consum d’energia del 14,3 % respecte al consum de l’any 2014.

Acció 1 Instal·lació de leds a la llotja de Llançà
Acció 2 Nou enllumenat al Moll gros i a l’aparcament del port del Port de la Selva
Acció 3 Nou enllumenat al port de l’Escala
Acció 4 Reducció de potències als ports del Port de la Selva, l’Escala i l’Estartit
Acció 5 Instal·lació de reductors de flux a l’enllumenat del port de Palamós (actuació incorporada del Pla d’acció 2014-2015)
Acció 6 Nou enllumenat a la zona de les casetes i trasllat del quadre general del port de Blanes
Acció 7 Nou enllumenat al port d’Arenys de Mar
Acció 8 Nou enllumenat als ports de Vilanova i la Geltrú, Torredembarra i Garraf
Acció 9 Substitució del sistema de climatització de les oficines de Dr. Roux, 63
Acció 10 Instal·lació d’elements d’eficiència energètica als ports de Cambrils, l’Ametlla de Mar, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita
Acció 11 Nou enllumenat al dic de recer del port de l’Ampolla
Acció 12 Instal·lació de torretes de prepagament al port de Sant Carles de la Ràpita (actuació incorporada del Pla d’acció 2014-2015)
Acció 13 Substitució del sistema de climatització d’oficines de la Zona Portuària Sud
OBJECTIU 3:  Reducció en un 5 % del consum de combustible de la Zona Portuària Sud
Acció 1 Substitució del vehicle model Ibiza per un vehicle elèctric
Acció 2 Compra de motos elèctriques per als ports de l’Ametlla de Mar i Cambrils
OBJECTIU 4:  Compliment del Decret de contminació lumínica abans del 31/12/2016
Acció 1 Auditories del vector llum als ports
Acció 2 Realització de les millores proposades a les auditories

Aquest Pla d’acció 2016-2017 ha estat aprovat pel Comitè Executiu de Ports de la Generalitat, en sessió ordinària del dia 18 de febrer de 2016.

Data d’actualització:  29 de febrer de 2016.

Bandera Blava

La Bandera Blava és un guardó que atorga anualment l’organismeeuropeu ADEAC-FEEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental). i que distingeix el treball portat a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural.

El guardó Port Bandera Blava premia l’esforç de les persones que treballen diàriament en l’àmbit portuari respectant el medi ambient i vetllant per l’entorn natural del port. La imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans és un dels objectius del Govern de la Generalitat, que constantment inverteix en matèria mediambiental i aporta coneixements i equipaments per a que les instal·lacions portuàries siguin més sostenibles.

Les banderes blaves s’atorguen a ports esportius o dàrsenes esportives que estiguin dins d’altres ports que tenen activitats diferents a l’esportiva, en aquest últim cas la bandera blava s’ha d’hissar i ha de romandre a la part esportiva diferenciant-se de la resta d’activitats del port.

logo pdf Nota de premsa
logo pdf Criteris Bandera Blava

Campanyes

Campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós

Ports de la Generalitat va endegar una campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós amb l’eslògan: “Un port net és un mar viu”. L’objectiu és sensibilitzar i informar en matèria ambiental, a més de fomentar el bon ús de les instal·lacions i el respecte per l’entorn marí. Els destinataris són tots els usuaris del port, els ciutadans i els turistes. Aquesta acció compta amb la col·laboració de diferents administracions, ens públics i privats que conjuntament busquen l’aplicació de solucions més globals a les qüestions ambientals.

Els elements que composen la campanya són banderoles, cartells, adhesius, un fullet de bones pràctiques ambientals i un programa radiofònic d’educació ambiental que s’emetrà per l’emissora municipal diàriament. Aquesta campanya obsequiarà amb un petit kit d’emergència individual als agents del port que facin un bons ús dels equipaments.

El port de Palamós és capdavanter en el llançament d’una campanya ambiental d’aquestes característiques que es destina a tots els col·lectius que conviuen en la zona portuària i engloba totes les activitats que es desenvolupen diàriament en un port. En un futur, Ports de la Generalitat preveu posar en pràctica aquesta experiència en altres instal·lacions portuàries del litoral català.

L’objectiu d’aquesta campanya és ambientalitzar els ports del litoral del sud d’Europa. La campanya inclou més de 150 ports marítims i fluvials.

Disseny campanya

logo jpg Disseny Banderola Palamós (122.42 kB)

logo pdf Cartells Campanya Palamós (1.52 MB)

Fotografies campanya

logo jpg Banderola Palamós 1 (147.14 kB)

logo jpg Banderola Palamós 2 (102.94 kB)

logo jpg Cartell Combustible (89.87 kB)

logo jpg Cartell Olis (129.91 kB)

logo jpg Cartell Sentines (99.02 kB)

logo jpg Cartell Punt Net (167.92 kB)

Novetats

Neteja dels fons marí al port de Palamós

Ports de la Generalitat promou la neteja del fons marí a la dàrsena pesquera del port de Palamós.

L’objectiu és conscienciar a entitats, usuaris  i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L’activitat s’emmarca  en la política mediambiental que l’Administració Portuària du a terme arreu de la costa catalana.

L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de pescadors i el Museu de la Pesca. Entitats col·laboradores com ara: Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més dels centres de busseig, Anemone, Associació Skaphos Sub, Asop, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.

Resultats: 50 participants i 2.300 quilos de residus recollits.

Banner:

banner_netejafonsmariportpalamos_2015

Fotografies jornada:

grup_submarinistesnetejapalamos_mediambient

netejafonsmari_pal_mediambient_web_3

netejafonsmari_pal_mediambient_web_2

netejafonsmari_pal_mediambient_web_5