Ports de la Generalitat

Desmantellades les dues sitges per al ciment al port de Vallcarca

dijous, 20 juny 2019

  • Les dues sitges per emmagatzemar ciment s’han desmuntat i les seves peces les ha traslladat un gestor de residus autoritzat a un centre especialitzat

El port industrial de Vallcarca (Garraf) ja no té les dues sitges que s’utilitzaven per emmagatzemar el ciment abans de carregar-lo en vaixells mercants. Precisament, el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, s’ha reunit avui amb l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, per explicar-li l’acció duta a terme al port industrial, així com els projectes de futur per als ports del Garraf i Vallcarca. Gómez Comes ha dit que “les dues sitges tenien un fort impacte visual i amb el seu desmuntatge hem donat un valor afegit al port de Vallcarca i l’hem integrat més a l’entorn natural del Garraf”.

Les sitges que s’han desmuntat estaven vinculades a la concessió administrativa que tenia l’empresa Cementos Portland Valderrivas al port per a l’explotació de les instal·lacions portuàries, amb l’objectiu d’operar i transportar els productes derivats de la cimentera.

La concessió administrativa per a l’explotació del port es va extingir el juliol de 2018. Un cop tramitat el projecte i els permisos, s’ha procedit al desmuntatge de les dues estructures metàl·liques. Les peces se les ha emportat un gestor de residus autoritzat que les ha transportat a un centre especialitzat per a la seva valorització. Un cop fet el desballestament, la superfície on hi havia les dues sitges s’ha arranjat i s’ha pavimentat.


20 de juny de 2019                Nota de premsa