Ports de la Generalitat

El gerent de Ports fa una valoració positiva de la participació del port de la Ràpita i la destinació turística a la fira Seatrade

divendres, 17 març 2017

  • La indústria creuerística mostra el seu interès pel port de la Ràpita i pel paratge únic, diferent i sostenible de les Terres de l’Ebre  
  •  La fira de creuers Seatrade Cruise Global s’ha celebrat  aquesta setmana als Estats Units, amb bones expectatives

Ports de la Generalitat ha fet un balanç positiu de la bona rebuda que ha tingut el port de la Ràpita (Montsià) i la destinació turística entre les companyies de creuers més importants que operen a la Mediterrània occidental, a la fira Seatrade.

La Seatrade Cruise Global és la fira internacional més important del sector de creuers, que s’ha celebra del 13 al 16 de març, a Fort Lauderdale, Florida, (Estats Units). Aquest fòrum és el punt de trobada de les principals companyies de creuers del món amb els ports, els operadors turístics, els socis i els professionals de la indústria. Aquesta edició ha comptat amb la participació del gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, i la responsable de creuers  de Ports, Maria Cano.

En aquest context, el gerent de Ports, Joan Pere Gómez, ha valorat la participació a la fira Seatrade: “Estem satisfets de la feina feta aquests dies a l’aparador més important del món de creuers”, i també ha destacat: “Ens congratulem perquè responsables de companyies americanes de luxe han mostrat interès pel port de la Ràpita i les Terres de l’Ebre”. 

Així mateix, s’han mantingut reunions amb diferents operadors que han mostrat interès per l’oferta turística del territori per als creueristes i per als navegants en general. Aquest professionals han valorat en clau positiva l’entorn natural del Delta, la cultura, la gastronomia, els esports i l’oci. Les trobades han servit per posar en valor l’ampli ventall d’ofertes que té el territori per als turistes com ara, la ruta a les Muscleres, l’observació d’ocells al Parc Natural de Delta de l’Ebre, cicloturisme, la pràctica d’esports nàutics a la badia dels Alfacs, cates de vins i visites culturals, entre d’altres. Gómez, que ha fet de prescriptor del territori, ha dit: “Tenim un paratge únic que hem de cuidar i potenciar per atreure un turisme sostenible que ajudi a dinamitzar el territori”.

Delta Ebre Port

El port de la Ràpita i la destinació turística es promouen davant la indústria creuerística amb la marca Delta Ebre Port. Aquesta marca és fruit de diferents acord institucionals per promoure el port  gestionat per la Generalitat i l’ampli ventall d’activitats culturals, històriques, gastronòmiques, esportives i d’oci que s’ofereixen als turistes de creuer.

Les institucions compromeses  a les Terres de l’Ebre en treballar pel creixement de l’activitat creuerística a la costa ebrenca són les següents: Ports de la Generalitat; Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, el Patronat de Turisme Terres de l’Ebre i la Cambra de Tortosa.

17 de març de 2017                   Nota de premsa