Ports de la Generalitat

La Generalitat aposta per la mobilitat sostenible i incorpora vehicles elèctrics als ports

divendres, 5 juliol 2019

  • Un dels eixos en què treballa Ports de la Generalitat és el foment de l’ús de la mobilitat elèctrica als ports, per ajudar a mitigar el canvi climàtic i assolir un model energètic més sostenible
  • La nova escombradora elèctrica del port de Vilanova és més ecològica, eficient i no genera emissions ni contaminació acústica

El port de Vilanova i la Geltrú (Garraf) disposa d’una nova escombradora elèctrica dins del seu parc mòbil per netejar la superfície del terra a tot el recinte portuari, per continuar potenciant la mobilitat sostenible dins dels ports catalans i ajudar a atenuar el canvi climàtic. La màquina de neteja ha suposat una inversió pública de 64.000 euros.

L’escombradora elèctrica substitueix la màquina de neteja anterior que funcionava amb un motor dièsel que consumia 280 litres de gasoil per any. La nova escombradora, més ecològica, té un motor elèctric que consumeix 5,95 KW per hora. Disposa de filtres per captar i recollir la pols en sec i evitar l’emissió de pols a l’aire. Genera menys contaminació acústica. La màquina és més eficient perquè té capacitat per recollir el doble de brossa. De moment, la càrrega elèctrica es fa en un magatzem del port. A mitjà termini, l’Administració portuària té previst instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics a tots els ports que gestiona.

El nou vehicle s’incorpora al parc mòbil sostenible de la Zona Portuària Centre que ja disposa d’una escombradora elèctrica a Arenys de Mar, així com de dos ciclomotors elèctrics a Vilanova i Arenys. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit sobre la incorporació del nou vehicle sostenible que “hem començat pels ports de Vilanova i Arenys, però el nostre objectiu és dotar la resta de ports del nostre àmbit amb vehicles sostenibles per a la feina del personal”. Gómez Comes ha afegit que “continuarem treballant en el marc global de la  lluita contra el canvi climàtic amb actuacions i mesures per adaptar al màxim les instal·lacions perquè siguin cada cop més sostenibles”.

 

5 de juliol de 2019                   Nota de premsa