Ports de la Generalitat

La Zona Portuària Nord amplia els serveis administratius a Girona per donar millors prestacions als usuaris

dijous, 24 octubre 2019

  • L’Edifici de la Generalitat a Girona acull a partir d’ara serveis administratius de la Zona Portuària Nord, que es complementaran amb les oficines del port de Palamós
  •  La reordenació d’aquest servei s’ha fet per donar major cobertura, guanyar en proximitat i oferir nous espais per atendre els usuaris dels ports i la ciutadania

L’empresa pública Ports de la Generalitat amplia els serveis administratius de la Zona Portuària Nord per reforçar la proximitat, donar més cobertura i habilitar nous espais per atendre els usuaris portuaris, les ciutadanes i els ciutadans. A partir d’ara, el servei administratiu del registre de documents i l’atenció ciutadana es podran fer a Girona i a Palamós.

L’ampliació dels serveis administratius a Girona amb personal que s’ha incorporat des de Palamós, dona resposta a la demanda de part dels usuaris dels ports gironins que volien millor accessibilitat i proximitat als serveis, atesa la dispersió geogràfica i la dificultat orogràfica que hi ha. Així, els usuaris dels ports i els ciutadans i les ciutadanes que desitgin fer una gestió portuària, ho podran fer a l’Edifici de la Generalitat a Girona i a les oficines del port de Palamós. Així mateix, les dependències de Palamós mantenen els serveis tècnics d’obres i els serveis d’operativa dels vaixells.

Aquesta reordenació pretén reforçar el projecte d’integració administrativa de la Generalitat a Girona, amb una visió corporativa, transversal i integral en la prestació dels serveis públics. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha explicat que “l’ampliació dels serveis administratius suposarà un estalvi en la gestió del temps i dels recursos i l’habilitació de  nous espais per atendre els usuaris, les ciutadanes i els ciutadans a Girona i a Palamós”. Gómez ha afegit que “continuem treballant per un model de gestió funcional, integrador i transversal per afavorir a tothom”.

Tres zones portuàries

L’empresa pública Ports de la Generalitat gestiona 26 instal·lacions portuàries  de nord a sud del litoral i està distribuïda en tres zones portuàries. La Zona Portuària Nord, amb els ports de la costa de Girona; la Zona Portuària Centre, amb els ports de la costa de Barcelona; i la Zona Portuària Sud, amb els ports de la costa de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

La Zona Portuària Nord gestiona els ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses i l’Escala, a l’Alt Empordà; els ports de l’Estartit, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, al Baix Empordà; i el port de Blanes, a la Selva.

 

24 d’octubre de 2019                   Nota de premsa