Ports de la Generalitat

Ports crea un nou itinerari per a vianants que integra la platja del Cavaió amb el port d’Arenys de Mar

dimarts, 10 abril 2018

  • L’obertura d’un tram del mur de l’espatller permet crear un camí tou que uneix la platja del Cavaió amb el port d’Arenys de Mar, ampliant la xarxa d’itineraris per a vianants i bicicletes dins la zona portuària
  •  Es potencia la mobilitat sostenible al vial d’accés de l’N-II fins al port amb recorreguts a peu i en bicicleta, es millora el paviment de la rotonda que va a la platja del Cavaió i s’eliminen barreres arquitectòniques als passos de vianants
  •  Les actuacions, previstes en el Pla especial del port, tenen una inversió de 93.000 euros i es duran a terme en un mes

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres a la zona de llevant del port d’Arenys de Mar (Maresme), que han de potenciar la mobilitat i promoure l’engranatge entre el port i la vila amb nous itineraris a peu i amb bicicleta per als ciutadans. El projecte inclou tres punts d’actuació: el vial d’accés que va des de  l’N-II al port, la rotonda i el vial d’entrada a la platja del Cavaió i un tram del mur de l’espatller, al costat del local del Portinyol. Aquestes actuacions previstes en el Pla especial del port, tindran una inversió de 93.000 euros i un termini d’execució d’un mes. Mentre durin les obres no es preveu restringir ni el trànsit rodat ni els desplaçaments a peu en la zona afectada.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit que amb aquests treballs “Ports fa una aposta per la mobilitat sostenible amb carrils bici, recorreguts a peu i l’eliminació de barreres arquitectòniques, fent el port més accessible per a tothom”. Gómez Comes ha afegit que l’Administració portuària continua treballant per “impulsar la integració port-ciutat, amb nous accessos a la instal·lació portuària i creant nous itineraris per a vianants”.

Nou itinerari per a vianants

Les obres permetran obrir un tram del mur de l’espatller a la zona de llevant per fer un passeig tou per a vianants que doni continuïtat al passeig de ponent i el carril bici i faciliti un nou accés a la platja. Amb aquesta actuació s’impulsa la integració del port amb el teixit urbà, amb nous espais d´ús ciutadà.

Actualment el mur té una alçada de 6,5 metres respecte a la vorera. Els treballs consisteixen en l’enderroc d’un tram del mur de 15 metres de longitud. En aquest espai es farà una plataforma de 10 metres de llargada i 1,10 metres d’alçada per protegir les sorres de la platja. En els cinc metres restants de mur enderrocat es deixa una obertura de cinc metres d’amplada. Per aquesta obertura passarà un camí tou transitable per a vianants i bicicletes que envoltarà l’edifici del Portinyol, dins l’àmbit portuari. Aquest nou pas permet l’accés directe dels banyistes des del port a la platja del Cavaió i permet als ciutadans gaudir de la platja i de la mar.

Mobilitat sostenible

El projecte proposa mesures per potenciar pautes de mobilitat sostenible que avancin cap a la pacificació del trànsit rodat a la part de llevant de la zona portuària i actuacions que millorin l’accessibilitat dels vianants i continuïn connectant el port amb el municipi.

El vial d’accés al port per llevant, que va des l’N-II passant per sobre del ferrocarril fins a la instal·lació portuària, no té voral. L’Administració portuària pavimentarà aquesta via de connexió a la màxima amplada possible per tal de segregar un voral a la banda dreta, amb l’objectiu de potenciar el desplaçament dels vianants i les bicicletes, donant continuïtat al passeig de ribera. Aquest voral tindrà una amplada d’un metre i mig i se senyalitzarà amb pintura horitzontal.

Per altra banda, a la rotonda de llevant i el tram de vial que va fins la platja del Cavaió es reposarà el ferm amb paviments asfàltics i es repintaran les marques vials. Paral·lelament s’eliminaran barreres arquitectòniques i es crearan nous passos per a vianants, adaptats per a persones amb mobilitat reduïda. A més, les marques vials afectades es repintaran.

 

10 d’abril de 2018                  Nota de premsa