Ports de la Generalitat

Ports finalitza l’adequació de l’edifici de serveis pesquers al port d’Arenys de Mar

divendres, 6 abril 2018

  • Les obres fetes han integrat els serveis pesquers en un sol espai per millorar la qualitat i l’eficiència de l’activitat pesquera, a més sha impulsat l’itinerari per a vianants a la zona de pesca
  • El projecte ha comptat amb una inversió de 130.000 euros

Ports de la Generalitat ha adequat l’edifici de serveis de la dàrsena pesquera al port d’Arenys de Mar (Maresme), per unificar els serveis pesquers en un mateix espai, guanyant qualitat i eficiència en el procés del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port. El projecte, inclòs en el Pla especial del port, ha tingut un cost de 130.000 euros.

L’actuació feta per l’Administració portuària ha permès adaptar l’edifici a les noves necessitats i agrupar en un mateix espai l’emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel. De les obres el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha dit que han permès “oferir als pescadors i peixaters un servei més eficient i de major qualitat, ja que optimitza l’espai, simplifica l’operativa logística i dóna major valor a l’activitat pesquera”.

 El projecte ha permès mantenir l’estructura de l’edifici i adaptar l’interior a les necessitats dels serveis pesquers. Així, s’ha col·locat una coberta i s’han posat tancaments nous, d’acord amb els requeriments sanitaris. Tanmateix, s’han fet canalitzacions per a l’aigua i l’electricitat. A més, l’adequació de l’edifici suposarà un estalvi energètic important gràcies a l’aïllament i la ventilació.

També s’ha doblat l’amplada de la vorera que hi ha al costat de l’edifici de serveis. En matèria d’integració de la instal·lació portuària amb el municipi Gómez Comes ha explicat que “millorem la mobilitat, potenciem els itineraris per als vianants i impulsem l’encaix port-ciutat”.

Equipament interior

La Confraria de pescadors Sant Elm s’ha fet càrrec de l’equipament de l’interior de l’edifici de serveis. Actualment ja s’està equipant amb una cambra de fred i properament amb la maquinària per al rentat de caixes i resta de mobiliari. El patró Major de la Confraria de pescadors d’Arenys de Mar, Antonio Marzoa, ha agraït “el suport de l’Administració portuària als pescadors i als ports, amb l’aposta que es fa per millorar l’activitat pesquera i modernitzar les instal·lacions”.

 

 6 d’abril de 2018              Nota de premsa