Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys de Mar potencien la mobilitat i l’accessibilitat al port

dimarts, 27 febrer 2018

 • Impulsar la mobilitat i l’accessibilitat, conservar les zones enjardinades, mantenir les mateixes places d’aparcament per als ciutadans al vial de ponent i estudiar la protecció del carril bici a la zona d’aparcament
 •  L’objectiu és incorporar propostes de millora per mantenir i garantir un nivell de servei òptim als espais de la zona portuària

Ports de la Generalitat i l’Ajuntament d’Arenys Mar (Maresme) han signat l’informe de seguiment que dona continuïtat a l’acord del conveni de mobilitat del port  arenyenc per un any més. L’objectiu és mantenir un nivell de servei òptim a la zona portuària i afavorir la mobilitat i potenciar la integració port-ciutat.

Les línies de seguiment de la comissió són les següents:

 • Mantenir el mateix nombre de places d’aparcament a tot el port i el tipus de gestió a l’àrea verda, la zona blava de rotació de vehicles i la zona d’aparcament amb control d’accés.
 • Estudiar mesures tècniques per evitar que els cotxes envaeixin el carril bici en el tram de l’aparcament al vial de ponent.
 • Continuar desenvolupant activitats socioculturals per als ciutadans programades per l’Ajuntament a espais com la plaça de les Palmeres. L’administració local es farà càrrec del manteniment, la conservació i la neteja de l’espai.
 • Seguir impulsant la mobilitat i l’accessibilitat al port, fer un manteniment òptim del mobiliari urbà i conservar i reposar les zones enjardinades.

Aquesta comissió farà un seguiment de la rotació de vehicles i la mobilitat dins la zona portuària i avaluarà els resultats.

 Anàlisi conveni anterior

 Les dues administracions han analitzat la feina feta després de signar el conveni el juliol de 2016, per vetllar per l’encaix entre el port i el teixit urbà i la mobilitat. S’ha fet el seguiment dels compromisos adquirits i els resultats han estat positius.

Actuacions fetes per Ports de la Generalitat

 Ports ha millorat la mobilitat amb nous itineraris per a vianants, un carril bici, la millora dels accessos i noves zones de passeig.

 • Les obres del contradic a la zona de ponent han facilitat l’obertura de nous negocis i serveis i la dinamització del port i la ciutat.
 • Els nous accessos i zones de passeig per als ciutadans, el nou passeig elevat de ponent que ha doblat les seves dimensions i ha permès fer un nou accés a la platja i un nou accés a la zona de pesca. També s’ha fet un carril bici per millorar la mobilitat sostenible amb aparcabicis. S’han adaptat els itineraris del port a la platja i a la plaça de les Palmeres.
 • La reserva de places d’aparcament per als ciutadans d’Arenys de Mar en règim de gratuïtat al vial de ponent, així com places d’aparcament per a persones amb mobilitat reduïda i motocicletes.
 • La instal·lació del primer itinerari pedagògic dins dels ports gestionats per Ports de la Generalitat per als escolars i visitants, on els mostra la història del port i la Confraria, els tipus de peix , les arts de pesca i la tipologia de residus que es llacen al mar. Aquest circuit posa en valor el peix d’Arenys com a producte de proximitat, la seva qualitat i el seu valor nutricional.

Actuacions fetes per l’Ajuntament d’Arenys de Mar

 L’Ajuntament ha contribuït al manteniment i al servei de vigilància i l’organització d’activitats ciutadanes dins la zona portuària.

 • La plantació de pins i tamarius al Rial del Bareu, enjardinament del parterre a la sortida del Bareu i la plaça de les Palmeres i el seu manteniment.
 • El Manteniment i neteja de la zona d’aparcament del vial de ponent per als veïns, així com de la neteja de les platges.
 • La vigilància de la Policia Local al vial de ponent i la plaça de les Palmeres.

 

 27 de febrer de 2018              Nota de premsa