Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat modernitza el passeig marítim de Cambrils, amb una inversió de 451.000 euros

dimarts, 24 juliol 2018

  • El projecte ha potenciat el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca amb criteris de funcionalitat, accessibilitat, mobilitat i sostenibilitat, amb una inversió de 451.000 euros
  •  Al passeig s’ha incorporat un pas de vianants smart i un panell digital informatiu per als ciutadans i visitants, així mateix, s’ha millorat l’accessibilitat , els paviments, l’enjardinament i el mobiliari urbà
  •  La zona  nàutica de ribera disposa d’una nova zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris dels vaixells turístics, també s’ha adequat la plataforma inferior per millorar la circulació dels vehicles
  •  La zona de pesca s’ha urbanitzat i s’han instal·lat nous accessos automatitzats

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, acompanyat de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza,  el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, i la directora dels Serveis Territorials de Territori i Sostenibilitat, Trinitat Castro, entre altres autoritats i directius, ha visitat el passeig marítim de Cambrils, després de la seva modernització.

Amb aquestes obres s’ha donat continuïtat a la façana marítima des de l’entrada del Club a la dàrsena pesquera, potenciant la sostenibilitat i la integració del port i la ciutat, amb la millora dels espais per als ciutadans i els usuaris del port. El projecte ha suposat una inversió  de Ports de la Generalitat de 451.000 euros i un termini d’execució de quatre mesos.

El gerent de Ports de la Generalitat ha explicat que avui posem en valor el renovat passeig marítim de Cambrils “un referent en matèria d’integració port-ciutat del nostre país”. Joan Pere Gómez Comes, ha valorat les obres del passeig marítim afirmant que “el passeig continuarà sent la gran finestra per als cambrilencs i els turistes al port i a la mar, però més modern”. Gómez Comes ha afegit que el projecte forma part de la línia estratègica de l’Administració portuària que ha “d’impulsar noves façanes portuàries que acullin activitats ciutadanes i activitats que dinamitzin el turisme i l’economia local i comarcal”.

Les obres dutes a terme s’agrupen en tres zones d’actuació: el passeig marítim, la zona nàutica de ribera i la zona de pesca.

Passeig marítim

Urbanització del passeig. S’ha reparat tot el paviment del passeig i el carril bici, s’ha reposat la vegetació i s’ha renovat el mobiliari urbà. També s’han substituït les bandes reductores de velocitat al llarg de la calçada.

 Pas de vianants smart. Al pas de vianants, situat al davant de les Escales Reials, s’ha instal·lat un sistema intel·ligent de plaques lumíniques sobre l’asfalt, amb tecnologia LED que funcionen a través de sensors. Així, el nou pas de vianants smart quan detecta la presència d’un usuari s’il·lumina i alhora activa un senyal d’avís vertical al costat de la vorera.

Panell informatiu. El passeig s’ha dotat d’un panell digital informatiu per donar difusió a les activitats del port, del municipi i d’interès general. La pantalla és de doble cara, té 200 centímetres d’amplada i 100 centímetres d’alçada i funciona amb tecnologia LED.

 Escales Reials. S’ha col·locat una barana d’acer inoxidable amb un passamà amb il·luminació LED. En conjunt, l’actuació dona més valor afegit a un espai tan emblemàtic del port Cambrils.

 Plaça del Pins. La urbanització de la plaça dels Pins ha suposat la instal·lació del paviment nou, la reposició de la vegetació i la col·locació d’un nou banc corregut que fa de delimitació entre la plaça i el passeig. Pel que fa a l’arbrat, s’han mantingut els pins actuals, característics de la zona.

Passeig de les Palmeres. En aquest passeig s’ha renovat el paviment, la vorada l’enllumenat públic i el mobiliari urbà. A més, s’ha creat un parterre enjardinat discontinu per respectar els passos de vianants i la parada de l’autobús.

Zona nàutica de ribera

Nova zona d’espera. S’ha creat una zona d’espera amb una pèrgola per als usuaris de xàrters nàutics i vaixells turístics locals. Aquest espai s’ha ubicat a la plataforma interior del passeig marítim, a la zona més propera de les Escales Reials.

 Plataforma interior del passeig. La plataforma interior del passeig s’ha adequat per diferenciar la circulació de vehicles del vial per a vianants, amb la col·locació de paviments diferents i nova senyalització horitzontal. El vial de circulació de vehicles és de doble sentit i té sis metres d’amplada. Ara, la circulació de vehicles queda al costat de muntanya i el vial de vianants al costat de mar.

Més serveis a les embarcacions. Els pantalans de fusta on amarren les embarcacions de nàutica popular s’han pintat i s’hi han col·locat noves torretes de servei d’aigua i enllumenat. També s’ha pintat els pantalans dels xàrters nàutics. Així mateix, al moll on amarren els creuers turístics locals s’han substituït les torretes de subministrament de serveis i s’han col·locat noves defenses.

Zona de pesca

Accessos automatitzats. A l’entrada a la dàrsena pesquera s’han instal·lat noves portes automatitzades que es poden operar des de terminals smartphone.

Urbanització a l’entorn de la llotja. S’ha renovat el paviment i s’ha millorat la senyalització vertical i horitzontal, pintant de nou les places d’aparcament i les línies de separació dels carrils de circulació.

Nou accés al passeig de l’espatller. Al passeig de vianants que hi ha sobre l’espatller a la dàrsena pesquera s’ha reordenat l’accés i s’ha construït una rampa adaptada per a persones amb mobilitat reduïda.


24 de juliol de 2018                 Nota de premsa