Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat participa a la fira nàutica de Düsseldorf

dimecres, 24 gener 2018

  • El sector nàutic català disposa de 33.000 amarradors esportius al llarg del litoral que generen turisme, activitat i dinamisme en el conjunt del territori
  •  Es promou la guia audiovisual dels ports esportius de la Costa Brava al Saló Nàutic de Düsseldorf

L’empresa pública Ports de la Generalitat participa conjuntament amb l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET)  en un estand al Saló Nàutic Boot de Düsseldorf (Alemanya), que se celebra del  20 al  28 de gener de 2018. La fira alemanya és el referent del sector nàutic i els esports aquàtics arreu del món. Aquest any hi participen uns 2.000 expositors i preveu rebre 300.000 visitants.
L’estand de Ports i l’ACPET ha estat l’escenari per presentar avui als responsables dels ports esportius, els operadors turístics i la premsa especialitzada la primera guia audiovisual dels ports esportius de la Costa Brava. Aquesta acció promocional, que ha comptat amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme, potenciarà l’entrada dels ports esportius i les  activitats que es fan a la destinació al mercat alemany i permetrà captar un nou perfil de turista per a la Costa Brava.

La guia audiovisual està composada per dinou vídeos de marines i ports esportius de la Costa Brava i ha estat promoguda per l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET) i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, amb la col·laboració del prestigiós Club Automobilístic Alemany (ADAC), que s’encarregarà de fer-ne la promoció al mercat alemany des de la secció de ports del seu web.

Després de la presentació de la guia audiovisual s’ha servit als assistents, operadors del sector turístic, representants dels ports esportius i mitjans de comunicació alemanys, una degustació de vi de la DO Empordà i productes locals de la Costa Brava.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha participat a  l’acte de presentació que també ha comptat amb la presència de la directora de l’Agència Catalana de Turisme a Alemanya, Montserrat Sierra, el president de l’ACPET, Tomàs Gallart, i  la representant del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Anna Barceló, entre d’altres directius.

El sector nàutic, un gran actiu per a Catalunya

Catalunya té 780 quilòmetres de costa, 47 ports i 33.000 amarradors esportiu. La rellevància del sector nauticoesportiu en el seu conjunt ha portat a un impuls institucional per promoure aquesta indústria en els principals fòrums, en col·laboració amb l’Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics (ACPET). L’objectiu és crear línies estratègiques per impulsar el sector nàutic de tots els ports esportius catalans i des de totes les vessants.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha explicat l’impuls que dóna l’Administració portuària als diferents sectors que operen en els ports amb accions de promoció com aquesta, “potenciar activitats com la nàutica és una de les nostres línies estratègiques de futur”.  Gómez Comes ha afegit: “La recerca de sinergies amb els diferents sectors portuaris ha de crear dinamisme econòmic al territori”.

Per segon any consecutiu, Ports de la Generalitat participa amb l’ACPET i altres organismes i empreses del sector per continuar impulsant el sector nàutic de Catalunya arreu del món.


24 de gener de 2018                    Nota de premsa