Ports de la Generalitat

Ports inicia les obres de reforç del dic de recer al port de l’Escala amb una inversió de més d’1 MEUR

dimecres, 7 febrer 2018

  • L’actuació ha de reduir els ultrapassaments d’onatges per sobre del dic de recer, donar més seguretat a les embarcacions que amarren a la zona i millorar la mobilitat amb un nou vial daccés i un camí en paral·lel per als vianants
  •  Les obres tenen una inversió d’1.070.000 euros i un termini d’execució de nou mesos

Ports de la Generalitat ha iniciat les obres per reforçar la part interior del dic de recer i potenciar la mobilitat de la zona al port de l’Escala (Alt Empordà). L’actuació ha de reduir l’acció de les onades per sobre de l’espatller durant els temporals i millorar la seguretat de les embarcacions de pesca amarrades a l’interior del dic. Pel que fa a mobilitat es preveu la construcció d’un nou vial d’accés al dic i la creació d’un camí per a vianants paral·lel al nou vial que connectarà millor el port amb la vila. El projecte, licitat l’estiu passat, compta amb una inversió d’1.070.000 euros i nou mesos d’execució. El president de Ports de la Generalitat, Ricard Font, ha valorat la inversió que es fa en aquesta actuació: ”Invertim en infraestructures per millorar la funcionalitat, la seguretat portuària i la mobilitat”. Font ha afegit: ”posicionem el port de l’Escala com una instal·lació al servei de la generació de llocs de treball, activitat econòmica i turisme”.

Millorar la funcionalitat del dic de recer

El projecte ha de millorar la funcionalitat del dic de recer i donar major seguretat a les embarcacions de pesca amarrades a la part interior d’aquesta infraestructura, quan hi hagi temporals i, a més ha de potenciar la mobilitat dels vianants dins la zona de servei portuària.

Les obres s’han iniciat amb el desviament dels serveis afectats d’aigua i llum per tal de continuar donant aquests serveis als usuaris del port mentre durin els treballs.

Després, l’actuació continuarà amb la col·locació de blocs d’escullera a l’extrem del dic de recer per fer el reforç del talús.

En matèria de mobilitat, s’ha de construir un nou vial d’accés al dic, que envoltarà les instal·lacions de l’escar. Així mateix, es farà un camí per als vianants que anirà en paral·lel al nou vial i impulsarà la integració del port amb la vila. Sobre la sinergia port-territori, Ricard Font ha dit: “Volem impulsar la sinergia port-ciutat per generar oportunitat per a l’Escala, la Costa Brava i Catalunya”.

Antecedents

Quan hi ha temporals l’aigua dels onatges passa per sobre del dic de recer del port de l’Escala amb especial incidència en la part est del dic. Estudiades diferents alternatives per reduir els ultrapassaments, la solució adoptada ha estat fer un recreixement del mur de l’espatller al llarg del dic de recer i reforçar el talús de l’escullera.


7 de febrer de 2018                 Nota de premsa