OBJECTIU 1: Implantació de tràmits electrònics a Ports de la Generalitat |
|
Acció 1 | Incorporació dels tràmits de Ports de la Generalitat a la plataforma de Tràmits electrònics de la Generalitat de Catalunya |
OBJECTIU 2: Reducció del 7,7% en el consum d’energia (consum del 2022 respecte al consum del 2017) Reducció estimada del 5,5% en la factura energètica (factura del 2022 respecte de la factura del 2017) |
|
Acció 1 | Millores energètiques de l’oficina dels serveis centrals de la Zona Portuària Centre al port de Vilanova i la Geltrú |
Acció 2 | Subministrament d’instal·lacions fotovoltaiques per autoconsum sobre la coberta de les naus de vendes de peix als ports de Roses, Palamós, Arenys de Mar, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita |
OBJECTIU 3: Reducció del 7,7% en les emissions de gasos d’efecte hivernacle (emissions del 2022 respecte de les emissions del 2017) |
|
Acció 1 | Substitució dels vehicles actuals de gasoil per vehicles híbrids i elèctrics |
Aquest Pla d’acció 2020 ha estat aprovat pel Comitè Intern de Ports de la Generalitat, el dia 30 de juny de 2020.
Data d’actualització: 14 de juliol de 2020
La Bandera Blava és un guardó que atorga anualment l’organisme europeu ADEAC-FEEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental). i que distingeix el treball portat a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural.
El guardó Port Bandera Blava premia l’esforç de les persones que treballen diàriament en l’àmbit portuari respectant el medi ambient i vetllant per l’entorn natural del port. La imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans és un dels objectius del Govern de la Generalitat, que constantment inverteix en matèria mediambiental i aporta coneixements i equipaments per a que les instal·lacions portuàries siguin més sostenibles.
Les banderes blaves s’atorguen a ports esportius o dàrsenes esportives que estiguin dins d’altres ports que tenen activitats diferents a l’esportiva, en aquest últim cas la bandera blava s’ha d’hissar i ha de romandre a la part esportiva diferenciant-se de la resta d’activitats del port.
Nota de premsa
Criteris Bandera Blava
Data d’actualització: 11 de juny de 2020
Arriba la calor i el bon temps i, amb això, les ganes de banyar-te i anar a la platja! No et perdis la nova campanya de l’ACA per a l’estiu 2019!
Ports de la Generalitat va endegar una campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós amb l’eslògan: “Un port net és un mar viu”. L’objectiu és sensibilitzar i informar en matèria ambiental, a més de fomentar el bon ús de les instal·lacions i el respecte per l’entorn marí. Els destinataris són tots els usuaris del port, els ciutadans i els turistes. Aquesta acció compta amb la col·laboració de diferents administracions, ens públics i privats que conjuntament busquen l’aplicació de solucions més globals a les qüestions ambientals.
Els elements que composen la campanya són banderoles, cartells, adhesius, un fullet de bones pràctiques ambientals i un programa radiofònic d’educació ambiental que s’emetrà per l’emissora municipal diàriament. Aquesta campanya obsequiarà amb un petit kit d’emergència individual als agents del port que facin un bons ús dels equipaments.
El port de Palamós és capdavanter en el llançament d’una campanya ambiental d’aquestes característiques que es destina a tots els col·lectius que conviuen en la zona portuària i engloba totes les activitats que es desenvolupen diàriament en un port. En un futur, Ports de la Generalitat preveu posar en pràctica aquesta experiència en altres instal·lacions portuàries del litoral català.
L’objectiu d’aquesta campanya és ambientalitzar els ports del litoral del sud d’Europa. La campanya inclou més de 150 ports marítims i fluvials.
Disseny Banderola Palamós (122.42 kB)
Cartells Campanya Palamós (1.52 MB)
Banderola Palamós 1 (147.14 kB)
Banderola Palamós 2 (102.94 kB)
Cartell Combustible (89.87 kB)
Ports de la Generalitat promou la neteja del fons marí a la dàrsena pesquera del port de Palamós.
L’objectiu és conscienciar a entitats, usuaris i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L’activitat s’emmarca en la política mediambiental que l’Administració Portuària du a terme arreu de la costa catalana.
L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de pescadors i el Museu de la Pesca. Entitats col·laboradores com ara: Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més dels centres de busseig, Anemone, Associació Skaphos Sub, Asop, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.
Resultats: 50 participants i 2.300 quilos de residus recollits.
Bàner:
Fotografies jornada: