Ports de la Generalitat

Actuacions

Objectius

Pla d’acció 2024

OBJECTIU 1: Reducció del termini de resolució de les incidències d’abalisament respecte a l’any anterior
Acció 1 Disposar de material en estoc per fer la substitució provisional de la balisa
OBJECTIU 2: Reducció del consum energètic d’un 16,43 % el 2027 respecte al 2022 (ACORD GOV/127/2023)
Acció 1 Remodelació de l’oficina portuària del port d’Arenys de Mar
Acció 2 Remodelació de l’oficina portuària del port de Vilanova i la Geltrú
Acció 3 Anellament de mitja tensió de la infraestructura al port de la Ràpita
Acció 4 Servei per la gestió i operació de la xarxa d’estacions de càrrega de vehicles elèctrics de Ports de la Generalitat
OBJECTIU 3: Reducció del consum d’aigua potable respecte al 2023
Acció 1 Renovació de la xarxa de comptadors d’aigua als ports de la Zona Portuària al Nord i Centre
Acció 2 Servei de manteniment i detecció de fugues de la xarxa d’aigua potable

 

Aquest Pla d’acció 2024 ha estat aprovat pel Comitè Intern de Ports de la Generalitat el dia 29 de febrer de 2024.

Data d’actualització: 7 de març de 2024

Bandera Blava

La Bandera Blava és un guardó que atorga anualment l’organisme europeu ADEAC-FEEE (Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor-Fundació Europea d’Educació Ambiental). i que distingeix el treball portat a terme pels ports en la protecció del medi ambient i l’entorn natural.

El guardó Port Bandera Blava premia l’esforç de les persones que treballen diàriament en l’àmbit portuari respectant el medi ambient i vetllant per l’entorn natural del port. La imatge de qualitat que ofereixen els ports catalans és un dels objectius del Govern de la Generalitat, que constantment inverteix en matèria mediambiental i aporta coneixements i equipaments per a que les instal·lacions portuàries siguin més sostenibles.

Les banderes blaves s’atorguen a ports esportius o dàrsenes esportives que estiguin dins d’altres ports que tenen activitats diferents a l’esportiva, en aquest últim cas la bandera blava s’ha d’hissar i ha de romandre a la part esportiva diferenciant-se de la resta d’activitats del port.

logo pdf Nota de premsa
logo pdf Criteris Bandera Blava

Data d’actualització:  23 de juny de 2023

Campanyes

PlatgesCat

Arriba la calor i el bon temps i, amb això, les ganes de banyar-te i anar a la platja! No et perdis la nova campanya de l’ACA per a l’estiu 2022!

Campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós

Ports de la Generalitat va endegar una campanya de sensibilització ambiental al port de Palamós amb l’eslògan: “Un port net és un mar viu”. L’objectiu és sensibilitzar i informar en matèria ambiental, a més de fomentar el bon ús de les instal·lacions i el respecte per l’entorn marí. Els destinataris són tots els usuaris del port, els ciutadans i els turistes. Aquesta acció compta amb la col·laboració de diferents administracions, ens públics i privats que conjuntament busquen l’aplicació de solucions més globals a les qüestions ambientals.

Els elements que composen la campanya són banderoles, cartells, adhesius, un fullet de bones pràctiques ambientals i un programa radiofònic d’educació ambiental que s’emetrà per l’emissora municipal diàriament. Aquesta campanya obsequiarà amb un petit kit d’emergència individual als agents del port que facin un bons ús dels equipaments.

El port de Palamós és capdavanter en el llançament d’una campanya ambiental d’aquestes característiques que es destina a tots els col·lectius que conviuen en la zona portuària i engloba totes les activitats que es desenvolupen diàriament en un port. En un futur, Ports de la Generalitat preveu posar en pràctica aquesta experiència en altres instal·lacions portuàries del litoral català.

L’objectiu d’aquesta campanya és ambientalitzar els ports del litoral del sud d’Europa. La campanya inclou més de 150 ports marítims i fluvials.

Disseny campanya

logo jpg Disseny Banderola Palamós (122.42 kB)

logo pdf Cartells Campanya Palamós (1.52 MB)

Fotografies campanya

logo jpg Banderola Palamós 1 (147.14 kB)

logo jpg Banderola Palamós 2 (102.94 kB)

logo jpg Cartell Combustible (89.87 kB)

logo jpg Cartell Olis (129.91 kB)

logo jpg Cartell Sentines (99.02 kB)

logo jpg Cartell Punt Net (167.92 kB)

Novetats

Neteja dels fons marí al port de Palamós

Ports de la Generalitat promou la neteja del fons marí a la dàrsena pesquera del port de Palamós.

L’objectiu és conscienciar a entitats, usuaris  i ciutadans en la protecció del medi ambient i en el bon ús de les instal·lacions portuàries. L’activitat s’emmarca  en la política mediambiental que l’Administració Portuària du a terme arreu de la costa catalana.

L’activitat va comptar amb el suport de l’Ajuntament de Palamós, la Confraria de pescadors i el Museu de la Pesca. Entitats col·laboradores com ara: Club Nàutic Costa Brava, Creu Roja, Espai del Peix, Front al Mar, General Nàutic, Proactiva i Transports Mont Joan. A més dels centres de busseig, Anemone, Associació Skaphos Sub, Asop, Cressi, Dive Center Palamós, Formigues Sub i H2O.

Resultats: 50 participants i 2.300 quilos de residus recollits.

Bàner:

banner_netejafonsmariportpalamos_2015

Fotografies jornada:

grup_submarinistesnetejapalamos_mediambient

netejafonsmari_pal_mediambient_web_3

netejafonsmari_pal_mediambient_web_2

netejafonsmari_pal_mediambient_web_5