Ports de la Generalitat

El Govern remodela el passeig del Mil·lenari al port del Port de la Selva, amb una inversió de 302.000 euros

  • La rehabilitació feta al passeig potencia la integració entre el port i el teixit urbà i dona més valor afegit a la façana marítima
  • S’ha adequat l’entarimat i les baranes de fusta, s’han substituït els suports i les bigues, i s’ha fet una nova estesa de pedra blanca decorativa al costat de les passeres de fusta

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha dut a terme la remodelació del passeig del Mil·lenari que va des de l’Ajuntament del Port de la Selva fins a les instal·lacions del Club Nàutic i uneix el port amb la vila. L’objectiu de l’actuació ha estat donar major estabilitat a l’estructura per donar major seguretat als vianants i millor servei als usuaris de la nàutica popular. Aquest és un itinerari molt concorregut pels ciutadans i les ciutadanes i els visitants de la població, que permet gaudir de vistes al Moll Gross i a la muntanya de Verdera. El projecte s’emmarca en el Pla d’inversions i finançament 2022 de l’Administració portuària i ha tingut un cost de 302.000 euros.

La passera de fusta envolta la dàrsena de la nàutica popular del port que acull un total de 367 embarcacions de fins a 7 metres d’eslora. El director general de Ports de la Generalitat, Pere Vila, ha visitat l’actuació acompanyat de l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, entre altres. Vila ha explicat que  amb aquesta inversió “el Govern subratlla la integració entre el port i la vila i enalteix la façana marítima”. “La rehabilitació duta a terme al passeig del Mil·lenari afavoreix que l’activitat econòmica del port es traslladi a la població”, ha afegit Vila.

Adequació del passeig de fusta

 L’actuació ha consistit a reforçar tots els pilars al llarg dels gairebé 220 metres de longitud de la passera elevada i la substitució de les bigues i les jàsseres. Així mateix, s’ha renovat la major part de l’entarimat de fusta i s’han col·locat punts d’electricitat per a activitats vàries. Al costat de les instal·lacions nàutiques, hi ha dos trams de passeres de fusta, al mig de les quals s’ha fet una nova estesa de pedra blanca decorativa. Els darrers anys, s’havien detectat patologies a l’estructura de la passera de fusta que s’han resolt amb aquestes obres.

El passeig del Mil·lenari es va construir en dues fases. El primer tram (1990), que va des de l’Ajuntament fins a la platja de Port Reig, i el segon tram (2004), que va des de Port Reig a les instal·lacions del Club Nàutic. L’any 1989, l’equip d’arquitectes Carles Bosch i Joan L. Frigola va dissenyar el projecte d’aquest passeig de fusta, que va obtenir el premi Foment de les Arts i del Disseny (FAD).

 

 5 de setembre de 2022                 Nota de premsa