Ports de la Generalitat

El port de Roses rep l’escala inaugural del creuer Evrima

divendres, 28 octubre 2022

  • 272 turistes, majoritàriament nord-americans, visiten la ciutat de Roses i diferents poblacions de la Costa Brava en temporada baixa

El port de Roses ha rebut avui per primera vegada l’Evrima amb 272 turistes de creuer, que tot i ser temporada baixa ha vingut gairebé a plena capacitat, 298 passatgers. Aquest és un vaixell de luxe i d’expedició que obre la porta als turistes de creuer a descobrir i explorar llocs únics i especials com la badia de Roses.

El creuer ha arribat avui a les 7.00 h procedent del port francès de Cotlliure, ha fondejat a la badia de Roses i a les 21.00 hores preveu sortir cap al port de Barcelona. Porta a bord 272 passatgers, la majoria dels quals són nord-americans. Aquests turistes han visitat la ciutat de Roses durant tot el dia. Així mateix, un 25% d’aquests passatgers han fet excursions a Girona i a Cadaqués, un lloc aquest darrer on també han tingut una experiència enogastronòmica amb un tast de vins i visita a un celler de la DO Empordà. A més, han fet una sortida en bicicleta pel Cap de Creus que ha finalitzat a Perelada.

Aquest creuer fa un itinerari de set dies per la Mediterrània occidental, fent escala o fondejant a diferents ports de la costa blava francesa i  dos ports de la costa catalana. Va sortir de Montecarlo i ha passat per Niça, Sant Nari (Sanuary-sur-Mer), Sète, Cotlliure, Roses i finalitzarà la seva ruta demà al port de Barcelona. Avui, amb motiu de la seva primera escala al port rosinc, la 1a tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Roses i diputada  de la Diputació de Girona, Montse Mindan, ha lliurat al capità del creuer un obsequi amb productes del territori, en nom del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona. Així mateix, representants de Ports de la Generalitat li han lliurat la metopa portuària.

La pròxima escala es preveu el diumenge 6 de novembre a càrrec del creuer Seadream II, un creuer fidel al port rosinc.

Evrima

L’Evrima és un creuer de bandera de Malta que pertany a l’empresa The Ritz-Carlton Yacht Collection que s’ha acabat de construir el 2022. Precisament, fa dues setmanes va fer el seu primer viatge inaugural. Aquesta flota es complementarà amb dos vaixells més l’Ilma i Luminara que preveuen estar acabats el 2024 i el 2025, respectivament.

El creuer Evrima és un creuer modern i informal del sector de luxe, dissenyat amb una línia exterior similar a un iot, que disposa d’àmplies suites amb terrassa per als passatgers. Té una eslora de 190 metres, una mànega de 23 metres, un calat de 6 metres i un registre brut 25.401 tones.

 

28 d’octubre de 2022                   Nota de premsa