Ports de la Generalitat

El port de Roses reprèn l’activitat de creuers

dimecres, 3 novembre 2021

  • Els primers passatgers de creuer arriben a Roses a bord del Seadream I amb totes les mesures sanitàries i de seguretat, després d’un any i mig sense aquesta activitat

El port de Roses i la seva destinació turística han rebut aquest dimecres el Seadream I, el primer creuer que amarra al port després de l’aturada de l’activitat creuerística a causa de la pandèmia, ja que feia un any i mig que Roses no en rebia cap. Aquests mesos, l’Administració portuària, l’Ajuntament de Roses i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona han treballat a fons perquè avui es pogués reprendre l’activitat amb totes les mesures sanitàries i de seguretat establertes.

A l’acte d’arribada del primer creuer han assistit l’alcalde de Roses, Joan Plana, la diputada de la Diputació de Girona i membre del Consell Assessor general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Montse Mindan, i el responsable territorial de la Zona Portuària Nord, Joan Pere Darbra. Els representants institucionals han donat la benvinguda al capità del creuer, Torbjørn Lund, a qui han lliurat obsequis del territori com a mostra d’agraïment per ser la primera escala d’aquest any.

 Una naviliera fidel a Roses

El Seadream I pertany a la naviliera Seadream Yacht Ports, companyia fidel a la Costa Brava que porta des del 2007 visitant Roses. Els primers anys amb escales esporàdiques, i del 2016 al 2021 han sol·licitat escales cada temporada. Aquest any la naviliera, a més del creuer d’avui, tornarà demà, 5 de novembre, amb el  creuer Seadream II. En total, els dos creuers portaran uns dos-cents turistes a la Costa Brava.

Els creuers d’aquesta companyia són vaixells petits de luxe i ofereixen un servei de qualitat als passatgers, amb restaurants i servei d’habitacions les 24 hores, realçant la gastronomia o fent seleccions diàries de vins. De fet, tenen un ràtio de gairebé d’un tripulant per a cada passatger.

L’escala del Seadream I suposa el retorn dels creuers al port de Roses i la visita d’un centenar de turistes, majoritàriament nord-americans, al municipi i la destinació en temporada baixa. El creuer ha arribat a les 8.00 hores del port francès de Colliure i salparà a les 18.00 hores cap al port de Tarragona.

Els passatgers, vacunats contra la Covid i controlats sanitàriament, visitaran el municipi i el territori sota paràmetres de protecció i seguretat, respectant les mesures establertes per les administracions competents.

El Seadream I de bandera de Bahames té una eslora de 105 metres, una mànega de 15 metres i un registre brut de 4.260 tones. El creuer Seadream II que vindrà dijous, 4 de novembre, té les mateixes característiques que el d’avui.

 

 3 de novembre de 2021                  Nota de premsa