Ports de la Generalitat

L’activitat de creuers torna al port de la Ràpita i a la destinació turística Terres de l’Ebre amb l’Star Clipper

Dijous, 4 maig 2023

  • Un veler de quatre pals amb 100 passatgers dels quals un 45% són alemanys i un 25% nord-americans, que visitaran la Ràpita, les muscleres amb vaixell i el delta de l’Ebre en bicicleta

El port de la Ràpita i la destinació turística Terres de l’Ebre han reprès avui l’activitat de creuers, amb l’arribada del creuer Star Clipper que porta 100 passatgers, majoritàriament alemanys (45%) i nord-americans (25%), la resta són britànics (8%), canadencs i austríacs (4%), belgues (3%), holandesos (2%), entre altres, que venen en temporada turística baixa. El creuer aporta un nou perfil de creuerista a la Ràpita, el nord-americà que augmenta un 19% més que en temporades anteriors, atès que els passatgers que havien vingut anteriorment, eren majoritàriament europeus i els nord-americans eren pocs. Destacar la diversificació de nacionalitats dels turistes de creuer, que faran de prescriptors en els seus països. Això podria tenir un efecte multiplicador que es podria traduir en futures escales de creuer a port de la Ràpita.

Els passatgers tenen previst visitar el municipi per a la qual cosa s’ha previst un shuttle bus, un servei gratuït d’autobusos que durant l’escala del creuer portaran els turistes del port al centre de la població, i de la població al port. Una visita al municipi que combinaran amb excursions pel territori, on faran una degustació a les muscleres, descobriran la badia dels Alfacs amb vaixells turístics locals, i realitzaran un circuit amb bicicletes elèctriques pel Delta de l’Ebre. Aquest  és un creuer temàtic que té la particularitat d’estar dedicat al ioga. Així, els passatgers podran combinar la relaxació a bord del creuer amb una visita per mar, en bicicleta o a peu, en diferents punts de la Reserva de la Biosfera.

 Star Clipper

El creuer Star Clipper, un vaixell de la companyia Star Clippers, ha arribat a les 10.00 h procedent del port Palma, a Mallorca, i salparà a les 18.00 h cap a Tarragona. Aquest creuer està fent una ruta d’una setmana per la Mediterrània que va iniciar el 28 d’abril, a Màlaga, continuant per Motril (Granada), Cartagena (Múrcia), Eivissa, Palma, la Ràpita, Tarragona i Barcelona, on el dissabte, 6 de maig, finalitzarà el seu itinerari.

Amb motiu de la primera escala que fa l’Star clipper al port de la Ràpita, s’ha lliurat al capità una metopa portuària per commemorar aquesta primera visita a les Terres de l’Ebre.

Aquest veler té quatre pals i 16 veles que ocupen una superfície de 3.365 metres quadrats. L’Star Clipper, de bandera de Malta, té una eslora de 111 metres,  15 metres de mànega, un calat de 5,8 metres i un registre brut de 2.298 tones.

Delta Ebre Port

La marca Delta Ebre Port amb què es promou el port de la Ràpita i la destinació turística a les fires de creuers d’arreu del món, està formada per les institucions següents: Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de la Ràpita, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona a les Terres de l’Ebre i la Cambra de Comerç de Tortosa.

 

4 de maig de 2023             Nota de premsa