Ports de la Generalitat

Simulacre d’incendi en una embarcació tonyinera amb un ferit al port de l’Ametlla de Mar

dimecres, 15 maig 2019

  • Ports i Protecció Civil de la Generalitat han organitzat un exercici d’incendi en una embarcació amarrada al moll pesquer amb una persona ferida
  • En el simulacre s’ha activat i desplegat el Pla d’autoprotecció del port amb l’objectiu de millorar les comunicacions i la coordinació amb tots els cossos d’emergència

Aquest dimecres al matí ha tingut lloc un simulacre d’incendi en una embarcació tonyinera amarrada al moll pesquer del port de l’Ametlla de Mar (Baix Ebre). L’exercici ha servit per practicar algunes de les maniobres i avisos que estableix el Pla d’Autoprotecció (PAU), així com millorar la coordinació entre els diversos cossos actuants. Aquest simulacre ha estat organitzat per Protecció Civil de la Generalitat i Ports de la Generalitat, en col·laboració amb el grup Balfegó i el Club Nàutic l’Ametlla de Mar.

Un cop l’empresa propietària de l’embarcació ha detectat l’incendi al vaixell ha alertat a Ports de la Generalitat i al telèfon d’emergències 112 de Catalunya. A partir d’aquí s’ha posat en marxa el pla de trucades del Pla d’autoprotecció (PAU) i s’han iniciat les tasques assignades a l’equip de primera intervenció de Ports de la Generalitat i el Club Nàutic, entre elles estendre barreres absorbents al voltant de l’embarcació afectada.

Operatius d’emergències

Els Bombers de la Generalitat han participat al simulacre amb 5 dotacions (4 vehicles d’aigua i un vehicle de comandament). En arribar, els Bombers han delimitat el perímetre de seguretat i han creat l’AGO, l’Àrea General d’Operacions. El primer objectiu tàctic ha estat la recerca, rescat i salvament d’una persona de la tripulació desapareguda. L’incendi, que s’havia iniciat a la sala de màquines, s’ha extingit amb escuma. En tot moment, els Bombers han coordinat des del Centre de Comandament Avançat tots els operatius que han intervingut al simulacre.

Els Mossos d’Esquadra i la Policia Local s’han encarregat de la coordinació i lideratge del grup d’ordre. Han realitzat el control i tall dels accessos pertinents per facilitar el treball dels cossos d’emergències. Els Mossos han participat amb una patrulla (2 agents) els quals han efectuat tasques d’ordre públic i control d’accessos al port.

El Servei d’Urgències Municipal (SUM) ha atès el ferit a peu de moll, amb una dotació.

Protecció Civil de la Generalitat, a través del Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT, ha fet seguiment del simulacre i un tècnic de Protecció Civil de la Generalitat a les Terres de l’Ebre ha estat present com a observador.


15 de maig de 2019                 Nota de premsa