Ports de la Generalitat

Comença el desmuntatge de la coberta de fibrociment de l’antiga nau de Dradisa al port de Vilanova i la Geltrú

dijous, 4 juny 2020

  • Una empresa especialitzada en la retirada de fibrociment traurà les peces de la coberta, les preparà i les portarà a un centre especialitzat en el tractament d’aquest tipus de residus

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat aquest dijous el desmuntatge de la coberta de fibrociment de l’antiga nau de Dradisa al port de Vilanova i la Geltrú (Garraf). El projecte tindrà dues parts, una primera part de retirada de la coberta de fibrociment i una segona actuació en què s’instal·larà una coberta provisional nova. Les dues actuacions tindran un cost de 63.000 euros i un termini d’execució de tres setmanes.

Periòdicament s’inspeccionava la coberta i es revisava el seu estat. L’any passat, l’Administració portuària va decidir traure la coberta per precaució, per evitar qualsevol dany que pogués afectar aquesta coberta amb eventuals episodis d’incidències meteorològiques.

Així, avui una empresa especialitzada en la gestió d’aquest tipus de residus ha començat la retirada de la coberta de fibrociment de la nau que antigament ocupava Dradisa. La coberta té una superfície de 1.150 metres quadrats.

Dins la nau, s’ha habilitat un espai per preparar les peces de fibrociment abans de portar-les a un centre especialitzat. Aquest desmuntatge es farà durant una setmana i mitja.

Un cop s’hagi retirat la coberta de fibrociment, una altra empresa s’encarregarà d’instal·lar una nova coberta provisional, feta amb planxa metàl·lica. Una instal·lació que durarà una setmana i mitja més.

 

4 de juny de 2020             Nota de premsa