Ports de la Generalitat

Les instal·lacions nàutiques del port de l’Escala són més modernes i sostenibles

dimarts, 4 juliol 2017

  • El Club Nàutic l’Escala ha renovat quatre passarel·les de la dàrsena esportiva per donar millor servei als usuaris, adaptar les instal·lacions al canvi climàtic i millorar l’eficiència energètica

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, el president del Club Nàutic l’Escala, Narcís Carreras, i el director-gerent del Club Nàutic  l’Escala, Rai Roca, acompanyats d’altres directius, han visitat avui les quatre noves passarel·les de la dàrsena esportiva del port de l’Escala (Alt Empordà), que han suposat la modernització de les instal·lacions mantenint els 262 amarradors que hi havia abans de l’actuació. Les obres han tingut una inversió de 550.000 euros i un termini d’execució de cinc mesos.

El projecte ha consistit en treballs subaquàtics de reparació dels molls verticals i l’adequació de l’estructura de les instal·lacions. En superfície les passarel·les,  que tenen 800 metres lineals per a l’amarratge, s’han elevat 15 centímetres per sobre de l’aigua per adaptar-les al canvi climàtic. L’objectiu del Club Nàutic l’Escala és anar renovant la resta d’instal·lacions i preparar-les per al reptes mediambientals del futur.

A les noves instal·lacions s’han col·locat uns paviments de fusta. A més, s’han dotat de defenses i torretes de subministrament d’aigua i llum. Les torretes elèctriques funcionen amb tecnologia LED per impulsar l’estalvi energètic dels recursos. En aquest sentint, el gerent de Ports ha dit: “Generalitat i iniciativa privada treballem junts per modernitzar les infraestructures i fer dels ports unes instal·lacions més sostenibles i preparades per al canvi climàtic.”

El projecte ha afectat a 262 amarradors d’entre 6,5 i 14 metres d’eslora que estaven distribuïts entre les quatre passarel·les. Les obres s’han executat en el període de l’any amb menor ocupació atès l’hivernatge d’embarcacions. Mentre han durat les obres els vaixells que ocupaven aquestes passarel·les s’han traslladat a altres punts de la dàrsena esportiva per no interferir en el servei i poder finalitzar les obres a l’estiu.


4 de juliol de 2017
                     Nota de premsa