Ports de la Generalitat

La Generalitat participa a la fira Transport Logístic de Munic

dimarts, 4 juny 2019

  • El Departament de Territori i Sostenibilitat, a través de les empreses Ports de la Generalitat, CIMALSA, Aeroports de Catalunya i INCASÒL, comparteix estand amb el Port de Barcelona
  • La delegació catalana, formada per institucions, operadors logístics i diverses empreses de la comunitat portuària catalana, promocionarà els avantatges de Barcelona per a les cadenes logístiques d’importació i exportació i com a plataforma logística del sud d’Europa

La Generalitat participa des d’avui i fins divendres a la fira Transport Logístic que se celebra a Munic. El Departament de Territori i Sostenibilitat comparteix estand amb el Port de Barcelona i hi està present amb les empreses públiques Ports de la Generalitat, CIMALSA, Aeroports de Catalunya i l’Institut Català del Sòl (INCASÒL). La delegació catalana, formada per institucions, operadors logístics i diverses empreses de la comunitat portuària catalana, promocionarà els avantatges de Barcelona per a les cadenes logístiques d’importació i exportació i com a plataforma logística del sud d’Europa. L’esdeveniment, que se celebra cada dos anys, va reunir en la seva darrera edició 2.200 expositors de 62 països diferents i va rebre més de 60.000 visitants de 123 països.

L’empresa pública Ports de la Generalitat presenta al sector logístic el seu potencial i l’oferta de serveis dels tres ports comercials: Palamós, Vilanova i la Geltrú i Sant Carles de la Ràpita; i d’un moll per a operar mercaderies: el port industrial d’Alcanar. Aquestes instal·lacions estan especialitzades en mercaderia general, càrrega a granel i peces especials (project cargo), i presenten les seves instal·lacions portuàries, els equipaments i els serveis al sectors logístic europeu. El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, encapçala la delegació de la Generalitat i també hi assisteixen el responsable comercial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, David Ruiz; i el cap de Planejament i Intermodalitat de Cimalsa, Simón Batlle.

Per a Joan Pere Gómez, l’acció comercial a Munic “s’emmarca en les línies estratègiques de la Generalitat per potenciar el sector comercial català al mercat logístic europeu”. Gómez ha afegit que l’objectiu de Ports a la fira és “posicionar-se en el mercat internacional, consolidar els tràfics d’aquests quatre ports catalans, captar nous clients i atreure noves mercaderies”.

 Pel que fa a CIMALSA, participa a la fira amb l’objectiu de donar a conèixer als responsables de logística internacionals l’àmplia gamma de serveis, infraestructures, centrals de transport de mercaderies i de passatgers, així com els serveis de consultoria internacional pel disseny, implantació i gestió de plataformes logístiques multimodals que es gestionen des de la companyia pública. CIMALSA és un dels referents més importants en la promoció de la multimodalitat i la gestió de plataformes logístiques estratègiques i de qualitat a Catalunya, havent consolidat en el mercat les marques CIM, LOGIS i CIMALSA TRUCK.

Aeroports de Catalunya hi promociona l’aeroport industrial de Catalunya, el de Lleida-Alguaire. És en fires d’aquest sector de la logística on l’aeroport es dona a conèixer com a eina al serveis de la logística. L’aeroport de Lleida-Alguaire, que actualment té empreses del món aeronàutic, industrial i de manteniment, reparació i revisió (MRO), aspira a ser un espai atractiu per a noves empreses del sector interessades a instal·lar-se i establir-se al sud d’Europa en un aeroport que actualment té més de 180 hectàrees disponibles.

I INCASÒL hi promociona els més de 2 milions de m2 de superfície per a usos logístics, industrials i oficines. Es tracta de sectors amb ubicacions estratègiques com el Sud10 Industrial Llevant i PAU24 Can Planes a Palau-Solità i Plegamans, Els Joncs a Gavà, Riu Clar i CIM El Camp a Tarragona, Catalunya Sud a Tortosa o Vinyes del Mig a Bell-lloc d’Urgell.

 

4 de juny de 2019             Nota de premsa