Ports de la Generalitat

El port de Palamós rep per primer cop el creuer Aidacara, amb més d’un miler de passatgers

dissabte, 29 setembre 2018

  • L’Aidacara fa la seva escala inaugural al port de Palamós i clou les escales de setembre en què s’han rebut gairebé 5.000 passatgers
  • El retorn de la companyia Aida Cruises és una aposta del turisme alemany que és fruit de l’esforç fet en promoció amb la marca Costa Brava Cruise Ports, per captar més escales de creuer i noves companyies

El creuer Aidacara ha fet aquest dissabte la primera i única escala d’aquesta temporada al port de Palamós (Baix Empordà), amb 1.135 passatgers, dels quals el 96% són de nacionalitat alemanya. Aquests turistes han conegut la vila de Palamós i el seu entorn i, alguns, han visitat durant el matí el barri antic i el call jueu de Girona, Besalú, les poblacions medievals de Pals i Peratallada, Tossa de Mar, el Museu Dalí a Figueres i el castell Gala Dalí a Púbol.

El vaixell ha arribat a les 10.00 hores del port València i preveu salpar a les 19.30 hores cap al port de Maó. L’Aidacara, disposa d’11 cobertes, 590 camarots, restaurants, bars, un teatre, un centre de fitness, un solàrium, un spa i una piscina, entre d’altres serveis. Pel que fa a característiques tècniques, el vaixell té un eslora de 193 metres, una mànega de 27,6 metres i un registre brut de 38.557 tones.

El creuer Aidacara pertany a la naviliera alemanya AIDA Cruises que forma part del grup Carnival Corporation. La companyia AIDA ha apostat per l’art contemporani des dels seus orígens. Així, l’any 1996 va encarregar a l’artista Feliks Bütter la decoració dels seus vaixells, i els llavis vermells pintats a la proa dels vaixells s’han convertit en el símbol de la companyia. Des d’aleshores, AIDA Cruises ha donat suport incondicional a l’art contemporani, cedint espais en alguns dels seus creuers per fer exposicions i subhastes d’art.

El port de Palamós enfila la recta final de la temporada que finalitzarà el 9 de novembre. L’Aidacara ha tancat aquest dissabte les escales de setembre en què s’han rebut cinc creuers i gairebé 5.000 passatgers. A més de l’Aidacara han passat per les aigües baixempordaneses aquest mes els creuers Seadream I i Seabourn Encore, amb una escala cadascun, i el Marella Dream que n’ha fet dues.

Costa Brava Cruise Ports

L’arribada de la companyia AIDA Cruises a Palamós es deu a l’esforç promocional de les institucions que componen Costa Brava Cruise Ports en els principals fòrums del sector de creuers, amb l’objectiu de captar noves companyies, més escales i més passatgers. Les institucions que formen part de Costa Brava Cruise Ports i representen  el port de Palamós i la seva destinació turística són les següents: Ports de la Generalitat, l’Ajuntament de Palamós, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i la Cambra de Comerç de Palamós. Aquest dissabte, el responsable Comercial de la Zona Portuària Nord de Ports de la Generalitat, David Ruíz, i el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Palamós, Jordi Pallí, han lliurat la mètopa commemorativa al capità del creuer Aidacara, amb motiu de la seva primera escala al port de Palamós.

 

29 de setembre de 2018                Nota de premsa