Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat impulsa els ports amb activitat comercial al SIL

dimecres, 6 juny 2018

  • Els ports de Palamós, Vilanova i la Geltrú, Sant Carles de la Ràpita i Alcanar es promouen al SIL de Barcelona per donar-se a conèixer al sector logístic i captar més activitat comercial que reverteixi en activitat econòmica i ocupació al territori

Ports de la Generalitat potencia els ports comercials de Palamós (Baix Empordà), Vilanova i la Geltrú (Garraf), Sant Carles de la Ràpita (Montsià) i un dels molls del port industrial d’Alcanar (Montsià) les seves característiques i els seus punts forts, en un acte promocional celebrat aquest dimecres a l’estand de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Saló Internacional de la Logística i la Manutenció (SIL), líder del sector a l’Estat, la Mediterrània i el sud d’Europa, que se celebra del 5 al 7 de juny a Barcelona.

Amb el títol: Els ports de Catalunya, el nou horitzó per a les teves mercaderies,  el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, ha donat a conèixer les quatre instal·lacions portuàries especialitzades en càrrega general, els seus equipaments i el parc de maquinària amb què operen mercaderia general i a dojo i càrregues especials project cargo. L’objectiu de l’acte ha estat mostrar al sector de la logística uns ports que són motors econòmics per als seus municipis i l’àrea d’influència. Uns ports petits, però especialitzats i eficients en l’operativa de mercaderies que treballen línies d’importació i exportació de mercaderies i donen un servei porta a porta al teixit empresarial de la seva àrea d’influència. A l’acte ha assistit el vicepresident de Ports de la Generalitat, Pere Padrosa, entre altres directius, periodistes i representants del sector, amb una setantena d’assistents.

Amb aquesta acció es vol potenciar l’arribada de nous productes i captar més activitat comercial en aquestes instal·lacions portuàries que generin ocupació i incrementin el creixement econòmic d’aquests nuclis de la costa catalana i del seu entorn dins d’un marc sostenible, alhora que contribueixin a presentar Catalunya com a hub logístic de referència al sud d’Europa. Aquesta acció comercial forma part de la línia estratègica engegada per l’Administració portuària per impulsar els diferents sectors que es desenvolupen en els ports gestionats per l’empresa pública. Gómez sobre aquesta estratègia ha dit “volem impulsar els ports com a motors econòmics i promoure totes les activitats portuàries perquè són cabdals per generar ocupació i dinamitzar Catalunya”.

Així, es vol impulsar l’activitat comercial i atreure nous tràfics de mercaderies aprofitant els hinterlands de les instal·lacions portuàries. En aquest acte, també s’ha presentat el nou catàleg dels quatre ports comercials que mostra els punts forts d’aquestes instal·lacions portuàries i l’expertesa que tenen les companyies consignatàries i estibadores en l’operativa de mercaderies. Joan Pere Gómez ha explicat sobre els serveis que s’ofereixen als ports i estan explicats en el catàleg: “Treballem a la carta dels nostres clients i donem un servei porta a porta”.

Els ports comercials com la resta d’instal·lacions gestionades per Ports de la Generalitat estan certificats amb l’ISO 9001, ISO 14000 i l’EMAS de medi ambient i de qualitat. A més, els ports donen compliment al conveni MARPOL de recollida de residus dels vaixells. Joan Pere Gómez ha dit sobre la sostenibilitat dels ports: “tenim cura del medi ambient en el desenvolupament de l’activitat comercial i treballem contra el canvi climàtic”.

  

6 de juny de 2018             Nota de premsa