Ports de la Generalitat

Ports de la Generalitat licita l’adequació de l’edifici de serveis pesquers al port d’Arenys de Mar

dijous, 7 setembre 2017

  • La zona d’emmagatzematge, el rentat de caixes i les cambres de fred s’integren en un sol espai per donar un servei més eficient al sector pesquer, així mateix es millora la mobilitat eixamplant l’itinerari de vianants
  • El projecte, inclòs en el Pla especial del port, té un pressupost de 151.000 euros i un termini d’execució de dos mesos i mig

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha tret a licitació el projecte per adequar l’edifici de serveis a la dàrsena pesquera del port d’Arenys de Mar (Maresme), amb l’objectiu d’unificar i millorar la qualitat dels serveis pesquers, simplificar l’operativa logística i incrementar l’eficiència. L’actuació permetrà acollir en l’edifici existent la zona de neteja de les caixes de peix, l’espai d’emmagatzematge de caixes i palets i les cambres de fred i de gel. A més, les obres permetran doblar l’amplada de la vorera del costat de l’edifici amb què es millora la mobilitat  i s’amplia l’itinerari de vianants a la dàrsena pesquera. L’actuació s’emmarca en el Pla especial del port d’Arenys de Mar, té un pressupost de 151.000 euros i un període d’obres de dos mesos i mig.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, sobre el projecte ha destacat: “Ports fa una important inversió per millorar les instal·lacions i els serveis per als pescadors, continuar treballant per la qualitat del peix i impulsar el sector pesquer arenyenc”. El gerent de Ports també s’ha referit a la integració del port-ciutat i ha afegit: ”apostem novament per l’encaix del port amb la vila i ampliem l’itinerari per a vianants a la dàrsena pesquera”.

Per la seva banda, el patró major de la Confraria de Pescadors Sant Elm, Antonio Marzoa, ha valorat l’actuació a l’edifici de serveis: “permetrà una millor gestió dels serveis i generarà importants estalvis a l’optimitzar espais i centralitzar tasques que garanteixin l’exercici de l’activitat pesquera, principal motor econòmic de la nostra vila i, tanmateix cabdal pel nostre país”.

Millora de l’edifici de serveis pesquers

El projecte preveu adaptar l’edifici de serveis pesquers i agrupar en un mateix espai l’emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel. Actualment  aquestes instal·lacions estan ubicades en diferents punts de la dàrsena pesquera. L’actuació té per objectiu oferir un servei més eficient i de major qualitat als usuaris, optimitzar l’espai del sector pesquer i reduir el consum de carburant dels vehicles que operen a la zona. Així mateix, la vorera del costat de l’edifici de serveis doblarà la seva amplada per millorar la mobilitat i continuar potenciant els itineraris per als vianants.

Les obres que dura a terme Ports mantindran l’estructura de l’edifici i adaptaran l’interior a les necessitats de cadascun dels serveis que acollirà.  Es col·locarà una coberta i es faran tancaments nous, d’acord amb els requeriments sanitaris. També es faran les canalitzacions dels serveis d’aigua i electricitat. Així mateix, la Confraria de pescadors es farà càrrec dels equipaments, com ara la maquinària per al rentat de caixes, entre d’altres.

 

7 de setembre de 2017              Nota de premsa