Ports de la Generalitat

Ports potencia el passeig marítim del port de l’Ampolla i l’integra més al nucli urbà

dilluns, 15 octubre 2018

  • Les obres suposen la reordenació i la urbanització del passeig marítim i del moll que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, donant continuïtat a la façana marítima i reforçant el seu caràcter ciutadà
  •  L’actuació té una inversió de 242.000 euros i un termini d’execució de tres mesos

L’empresa pública Ports de la Generalitat ha iniciat les obres d’urbanització i reordenació del passeig marítim i el moll que separa el sector pesquer del sector nàutic al port de l’Ampolla (Baix Ebre), amb l’objectiu de reordenar els usos, potenciar la qualitat dels espais, millorar la mobilitat i impulsar l’engranatge del port amb el teixit urbà, creant nous espais per als ciutadans. El projecte, inclòs en el Pla d’inversions 2018 de l’empresa, compta amb una inversió de 242.000 euros i tres mesos d’execució.

El gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez Comes, ha visitat aquest dilluns les obres del passeig marítim del port de l’Ampolla (Baix Ebre), acompanyat de l’alcalde de l’Ampolla, Francesc Arasa, el delegat del govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, el director dels serveis territorials de Territori i Sostenibilitat, Antoni Suárez, el patró major de la Confraria de Pescadors, Josep Molina, i el president del Club Nàutic, Jordi Brull, entre d’altres autoritats i directius.

Joan Pere Gómez Comes ha dit durant la visita que “l’Ampolla és un municipi mariner, gastronòmic i turístic, en què el passeig marítim és l’eix vertebrador per on passa tothom”. “Amb aquesta inversió potenciem el caràcter ciutadà amb noves zones de passeig per als ampolleros i ampolleres”, ha afegit  Gómez Comes.

Passeig marítim

La urbanització del passeig marítim comprèn el moll de ribera i el vial del port en el tram que va de la plaça González Isla a la zona d’aparcament del Club Nàutic. Precisament, l’any 2015 es va urbanitzar el tram del moll de ribera entre la plaça González Isla i la zona pesquera. Així, l’actuació que s’està fent actualment dona continuïtat al front marítim en la seva totalitat.

Les obres han començat pels enderrocs dels paviments del passeig marítim i el desmantellament i retirada dels elements com ara, pilones, jardineres i lluminàries d’enllumenat públic.

El passeig marítim estava a la mateixa cota que el vial i el desguàs de les aigües pluvials es fa a la mateixa superfície. Amb aquest projecte s’elevarà el passeig marítim respecte al vial per separar el trànsit de rodat de la zona de vianants, i es millorarà la recollida de les aigües superficials del passeig i les derivarà a una nova xarxa d’aigües pluvials per evitar el desguàs a la superfície.

L’actuació preveu renovar els paviments al llarg dels 140 metres de longitud del passeig marítim, amb diferents tipologies de paviments per diferenciar els espais.  La zona s’enjardinarà i se senyalitzarà. També es canviarà l’enllumenat públic i el mobiliari urbà.

Moll de l’antic contradic

 El moll de l’antic contradic, que separa la dàrsena pesquera de la dàrsena esportiva, acull tres embarcacions pesqueres. L’espai també és un punt de referència singular per als vianants dins la façana marítima i aquestes obres reforçaran el seu caràcter ciutadà.

Les obres consistiran en la reordenació de l’ús de la infraestructura, la millora estructural del moll i la urbanització de l’espai per donar millor servei a les embarcacions pesqueres i millor cabuda al flux de vianants.

Al costat del moll del contradic hi ha el tram final del barranc de Salomó que  està canalitzant i desaigua directament a les aigües portuàries. Aquest espai està cobert per una plataforma de fusta que s’elevarà per donar homogeneïtat a tota la zona, guanyant més espai per a l’ús dels ciutadans.

 

15 d’octubre de 2018                     Nota de premsa