Ports de la Generalitat

Visita a les obres de millora realitzades al port pesquer d’Arenys de Mar

dimarts, 5 juny 2018

  • Els treballs han permès unificar els serveis pesquers en un mateix espai, guanyant qualitat i eficiència en el procés de comercialització del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port
  •  Ports de la Generalitat ha invertit en aquesta actuació 130.000 euros, dels quals el 50% es finançaran a través del Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP) gestionats per la direcció general de Pesca i Afers Marítims

El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, i el gerent de Ports de la Generalitat, Joan Pere Gómez, acompanyats de l’alcaldessa d’Arenys de Mar, Annabel Moreno, i el patró major de la Confraria de Pescadors d’Arenys de Mar i president de la Federació Territorial de Confraries de Pescadors de Barcelona, Antoni Marzoa, han visitat aquest dimarts les obres de millora realitzades a l’edifici de serveis del port pesquer d’Arenys de Mar (Maresme).

Els treballs han consistit en l’adequació de l’edifici de serveis de la dàrsena pesquera, que han permès unificar els serveis pesquers en un mateix espai, guanyant qualitat i eficiència en el procés de comercialització del peix des que es descarrega de les embarcacions fins que surt del port.

L’edifici reformat, que té una superfície de 560 metres quadrats, ha adaptat el seu interior per encabir en un únic espai l’emmagatzematge de les caixes de peix i els palets, la zona del rentat de caixes, una cambra de fred i un dipòsit de gel.  L’actuació duta a terme ha permès mantenir l’estructura de l’edifici, canalitzacions d’aigua i electricitat, construir una nova coberta, nous tancaments, d’acord amb els requeriments sanitaris. Així mateix, l’equipament interior de l’edifici de serveis, la cambra de gel, maquinària per a la neteja de caixes i resta de mobiliari ha anat a càrrec de la confraria de pescadors Sant Elm.

L’actuació tamb pretén incrementar l’eficiència de la gestió i optimitzar l’espai del sector pesquer, reduir la mobilitat del personal i usuaris entre diferents instal·lacions de serveis i reduir el consum de carburant dels vehicles que operen a la zona. Així mateix, es vol millorar la qualitat del servei amb noves instal·lacions, reduir el consum energètic i d’aigua amb una maquinària més eficient i un edifici amb millor aïllament i ventilació.

L’Administració portuària ha invertit 130.000 euros en la restauració de l’edifici, el 50% dels quals es finançaran a través del Fons Europeu Marítim de la Pesca (FEMP), gestionats per la direcció general de Pesca i Afers Marítims.

Dos milions d’euros per millorar els ports pesquers de Catalunya

Aquestes actuacions s’emmarquen en un Conveni entre el Departament d’Agricultura i Ports de la Generalitat per fixar les actuacions cofinançades amb el Fons Europeu Marítim i de la Pesca 2014-2020 (FEMP) en els ports pesquers de Catalunya.

El conveni preveu la realització, als ports pesquers gestionats per Ports de la Generalitat, d’inversions adreçades a millorar les infraestructures portuàries pesqueres existents (amb l’objectiu de millorar la qualitat i incrementar el control i la traçabilitat dels productes desembarcats) i inversions que incrementin l’eficiència energètica, contribueixin en la protecció del medi ambient i millorin la seguretat o les condicions de treball dels pescadors catalans.

S’han acordat 2 milions d’euros d’inversions als ports pesquers durant el període 2017-2023, a càrrec de Ports de la Generalitat que seran cofinançades pel FEMP gestionat per la Direcció General de Pesca i Afers Marítims.

 

5 de Juny de 2018                        Nota de premsa