Ports de la Generalitat

Nova incorporació a la direcció de la Zona Centre de Ports de la Generalitat

dimarts, 3 maig 2022

Esther Blanco Macià (1978) és la nova directora de la Zona Portuària Centre de l’empresa pública Ports de la Generalitat. És enginyera Geòloga per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Universitat de Barcelona (UB), (2006); enginyera de Camins Canals i Ports per la Universitat Politècnica de Catalunya (2010); i graduada en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), (2020). També ha cursat un màster en Dret i Negoci Marítim i Gestió Portuària per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Fins a l’actualitat, era assessora especialista en enginyeria del transport a Cenit, grup de recerca del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en l’Enginyeria (CIMNE), a la UPC. Del 2015 al 2018 ha estat responsable de desenvolupament del negoci per a l‘àrea de la consultoria d’obra civil, investigació, control de qualitat i noves tecnologies a l’empresa Euroconsult (ECGROUP), a Perú i al Marroc. Anteriorment, ha estat assessora tècnica de l’IMO (Organització Marítima Internacional), a Londres. Així mateix, ha estat responsable de projectes d’enginyeria marítima i enginyeria hidràulica a diverses empreses de Catalunya com ara, INHA, el laboratori d’assajos hidràulics d’enginyeria portuària i costera, l’empresa SENER Ingeniería y Sistemas, i l’empresa AYESA Aguas y Estructuras.

De la Zona Portuària Centre depenen els ports següents: Port d’Arenys de Mar (Maresme), Port Balís (Maresme), Port de Mataró (Maresme), Port de Premià de Mar (Maresme), Port del Masnou (Maresme), Port de Badalona (Barcelonès), Port Fòrum (Barcelonès), Port Olímpic (Barcelonès) Port Ginesta (Garraf), Port del Garraf (Garraf), Port de Vallcarca (Garraf), Port d’Aiguadolç (Garraf) i Port de Vilanova i la Geltrú (Garraf), que és la seu de la Zona Portuària Centre, així com altres instal·lacions marítimes menors.

Esther Blanco substitueix en el càrrec a Marc Casanovas Bassas, qui s’ha reincorporat a la Direcció General de Transports i Mobilitat del departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori. Ports de la Generalitat agraeix a Marc Casanovas la feina feta aquests darrers anys i els serveis prestats a la Zona Portuària Centre.

 

3 de maig de 2022                    Nota de premsa